Οι πρωτεϊνούχες τροφές «κόβουν» την πείνα περισσότερο από τις άλλες, επειδή ρυθμίζουν τη λειτουργία της γκρελίνης που είναι η ορμόνη της πείνας, έδειξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ.

Οι αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πρωτεΐνες, έχουν την ικανότητα να διατηρούν τη γκρελίνη, υπεύθυνη για την αίσθηση της πείνας, σε επίπεδα τέτοια που να περιορίζεται η όρεξη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 16 άνθρωποι, στους οποίους δόθηκαν τρία ροφήματα με διαφορετική περιεκτικότητα σε λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Αφού παρακολούθησαν την δράση και των τριών παραγόντων, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα στον περιορισμό της πείνας. Αντίθετα, οι υδατάνθρακες παρά το γεγονός ότι αρχικά φαίνονταν να κόβουν την όρεξη, στη συνέχεια έδειξαν να την αυξάνουν ακόμα περισσότερο.