Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 140 γρ. σπανάκι (ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 225 γρ. σπαράγγια (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σπανάκι και τα σπαράγγια. Τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν καλά.


2. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι, τα σπαράγγια, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά.


3. Σε ένα μικρό τηγάνι (νούμερο 18-20) ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Για να φτιάξουμε την κάθε κρέπα, γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι, κουνώντας το για να απλωθεί παντού. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά. Κατά τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε με όλο το μείγμα.

Μερίδες
Για 12 κομμάτια