Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μήλο
  • 3 ακτινίδια
  • 4 πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι λικέρ γκραν μαρνιέ (πορτοκάλι ή μανταρίνι)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια σε λεπτές φέτες, το μήλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια (ελαφριά ψημένα χωρίς λάδι σε κατσαρόλι – μπορείτε όμως να τα αντικαταστήσετε και με ασπρισμένα αμύγδαλα) και τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και των πορτοκαλιών μαζί με το γκραν μαρνιέ.

Συμβουλές
Το λεμόνι είναι απαραίτητο: Προστατεύει τα φρούτα ώστε να μη μαυρίζουν.
• Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη συνταγή κατά γράμμα. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως οι φράουλες και τα κεράσια που είναι στην εποχή τους τώρα την άνοιξη. Η φρουτοσαλάτα αποτελεί ιδανική επιλογή για επιδόρπιο. Αποτελεί μια «βόμβα» βιταμινών και μετάλλων (κυρίως φυλλικού οξέος, καροτενοειδών και καλίου). Καλό θα είναι, όμως, να καταναλώσετε τη φρουτοσαλάτα άμεσα, για να μην καταστραφούν οι βιταμίνες της και άλλα συστατικά ευαίσθητα στον αέρα.