Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλιά μαγιά μπίρας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγη μαστίχα Χίου
  • Λίγο μαχλέπι
  • Σουσάμι
  • Για τη γέμιση:
  • 1.200 γρ. ανθότυρο
  • 6 αυγά (μεσαίου μεγέθους)
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 κουταλιά μαγιά μπίρας

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό να διαλυθεί. Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα και το μαχλέπι κοπανισμένα), το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη 1-2 ώρες να «ξεκουραστεί». Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με τα αυγά και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους ενός μεγάλου πιάτου. Βάζουμε 2 μεγάλες κουταλιές γέμιση σε κάθε κομμάτι. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω, ώστε να κλείσει μέσα η γέμιση, αφήνοντας το κέντρο ακάλυπτο. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για μία περίπου ώρα σε μέτριο φούρνο.

Συμβουλές
● Προτιμήστε μαγιά μπίρας χωρίς χημικά πρόσθετα, την οποία μπορείτε να βρείτε σε σουπερμάρκετ και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
● Οι φλαούνες είναι αρκετά πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά κρατήστε το μέτρο γιατί έχουν αρκετές θερμίδες.