Υλικά

  • 450 γρ. γλυκά κεράσια χωρίς το κουκούτσι (κρατάμε 6 κεράσια με το κοτσάνι για στόλισμα)
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (προτιμάμε μια αρκετά πηχτή)
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
1. Για να φτιάξουμε τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και το βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια πιέζοντας και στρώνοντας με ένα κουτάλι και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
2. Ανακατεύουμε τα κεράσια με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να λιώσουν εντελώς – απλώς να είναι ψιλοκομμένα.
3. Χτυπάμε την κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τόσο ώστε να στέκεται.
4. Περνάμε τα κεράσια από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν λίγο από το ζωμό τους. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τούλι και να τα στύψουμε.
5. Ανακατεύουμε τα κεράσια με την κρέμα, μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια και τα στολίζουμε με ένα κεράσι. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους αμέσως. Αν όμως την προτιμάτε δροσερή ή κρύα, να ξέρετε ότι μετά από λίγη ώρα στο ψυγείο σκουραίνει το χρώμα της.

Μερίδες
Για 6 άτομα