Τώρα το καλοκαίρι, οι σαγιονάρες φοριούνται πολύ και έχουν πολλούς οπαδούς. Όσοι τις προτιµούν, όµως, µπορεί να παρατηρήσουν αλλαγή στο βηµατισµό τους, µε αποτέλεσµα την εµφάνιση ενοχλήσεων στο κάτω µέρος του ποδιού (κνήµη, αστράγαλος και πέλµα).
Επειδή οι δυνάµεις που ασκούνται στο πόδι κατά την πρόσκρουση/επαφή µε το έδαφος είναι διαφορετικές από αυτές που ασκούνται µε κανονικά παπούτσια, κάτι που µπορεί να προκαλέσει πόνο. Οι σαγιονάρες δεν είναι σχεδιασµένες για περπάτηµα µεγάλων αποστάσεων. ∆εν δίνουν την υποστήριξη που προσφέρει ένα παπούτσι σχεδιασµένο για περπάτηµα ή τζόγκινγκ και, για το λόγο αυτό, δεν προτείνονται για πολύ µεγάλους περιπάτους. Επίσης, συνιστάται η συχνή αντικατάστασή τους.




Η δύναμη και η ευλυγισία μπορούν να βελτιωθούν πολύ σε γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση, με γιόγκα και χορό, που έχουν αργές και στοχευμένες κινήσεις. Έρευνα με γυναίκες που έκαναν γιόγκα και χορό για ένα χρόνο εξέτασε ιδιαίτερα τις επιδράσεις σε όσες είχαν οστεοπενία και οστεοπόρωση. Μια μικρή ομάδα γυναικών, 39-60 ετών, συμμετείχε σε προγράμματα γιόγκα και χορού για δύο φορές, 4 ώρες (συνολικά) την εβδομάδα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχασαν βάρος και βελτίωσαν την ευλυγισία και τη δύναμή τους στα πάνω και κάτω άκρα, ενώ παράλληλα είχαν και καλύτερη ισορροπία. Πράγματι, λοιπόν, οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις γυναίκες που χρειάζονται άσκηση, αλλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν τζόγκινγκ ή σπορ.




Σύντομα, η παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα μέσω του κινητού σας, καθώς και η μέτρηση της απόστασης που διανύετε περπατώντας θα γίνουν πραγματικότητα, υπόσχονται ειδικοί ερευνητές. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο συσκευές -ο μετρητής γλυκόζης και ο βηματομετρητής- θα συνδυαστούν μαζί σε ένα κινητό τηλέφωνο:
● Η γλυκόζη μετράται από ένα «μικρόμετρο» (με ένα ανώδυνο τσιμπηματάκι), το οποίο μπαίνει στην κατάλληλη υποδοχή του κινητού. Οι τιμές της εμφανί­ζονται στην οθόνη και μπορούν να σταλούν με γραπτό μήνυμα σε μια ιατρική μονάδα παρακολούθησης του διαβήτη.
● Καταγράφεται επίσης η συνολική απόσταση που περπατάτε, έτσι ώστε να φαίνεται αν όντως περπατάτε αρκετά κάθε ημέρα, για να έχετε θετικά αποτε­λέσματα στην υγεία σας, κάτι που θα αποτυπωθεί και στις τιμές της γλυκόζης.
Η μονάδα αναλύει τα στοιχεία και στέλνει πίσω στο χρήστη οδηγίες και συμβουλές. Η συσκευή, βέβαια, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την τακτική επίσκεψη στο γιατρό. Η συσκευή θα βρίσκεται στην αγορά σε 3-5 χρόνια.




«Είσαι ό,τι τρως», λέει μια παλιά παροιμία, αλλά τώρα οι έρευνες δείχνουν ότι το μέρος όπου ζούμε παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο γυμναζόμαστε και στο αν θα παχύνουμε. Οι έρευνες που παρουσιάστηκαν στο 54ο ετήσιο συνέδριο του American College of Sports Medicine επικεντρώθηκαν στη θετική σχέση μεταξύ της ύπαρξης ταχυφαγείων και παχυσαρκίας, καθώς και των περιοχών με δυνατότητες σωματικής δραστηριότητας και επιπέδων άσκησης στους κατοίκους.
● Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι 3ης ηλικίας που μένουν σε περιοχές με πολλά fast-food εστιατόρια είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με αυτούς που κατοικούσαν σε περιοχές με λιγότερα.
● Οι αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν επίσης τη σωματική δραστηριότητα σε περισσότερα από 1.200 κορίτσια γυμνασίου και λυκείου. Τα κορίτσια χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το αν το σχολείο τους βρισκόταν ή όχι κοντά σε περιοχές με δυνατότητες άσκησης. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι εκεί όπου δεν υπήρχαν χώροι άθλησης, τα κορίτσια είχαν λιγότερες πιθανότητες να γυμνάζονται.





Μόλις κυκλοφόρησε το Pro Body Scraper, μια μοντέρνα σύγχρονη εκδοχή ενός μικρού μεταλλικού εργαλείου που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Το Scraper απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, καθαρίζει τους πόρους και αυξάνει την εφίδρωση όταν βρίσκεστε στη σάουνα, στο χαμάμ ή μετά την προπόνησή σας. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει το πολύ νερό από το σώμα σας μετά από ένα ντους, βοηθώντας σας έτσι να στεγνώσετε πιο γρήγορα, χωρίς να μουλιάσετε την πετσέτα.
Το Scraper είναι διαθέσιμο σε ανδρικό και γυναικείο μοντέλο.
3 λίρες (περίπου 3,8 €). Για να το παραγγείλετε, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site: www.probodyscraper.com