Μας μπερδεύουν οι φθινοπωρινές ημέρες. Μιλάμε ακόμα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η πίεση όμως της δουλειάς μας κάνει να αφήνουμε τις συζητήσεις μισοτελειωμένες. Φοράμε πέδιλα το πρωί αλλά δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε στις μπότες για τη βραδινή μας εμφάνιση. Όσο για τον καιρό; Ο ήλιος και τα σύννεφα κάνουν παιχνίδια, τα πρωτοβρόχια γίνονται δυνατές μπόρες και οι εναλλαγές θερμοκρασίας μας έχουν αποσυντονίσει. Όμως το φθινόπωρο σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας «εποχής». Ίσως αυτή η αίσθηση να έχει μείνει από τότε που πήγαινα σχολείο και βλέποντας το γιο μου να με αποχαιρετά το πρωί κρατώντας την καινούργια του τσάντα, με τα καινούργια τετράδια, βιβλία και κασετίνα, να τη θυμάμαι.

Ξεκούραστες και ανανεωμένες (πριν ακόμα προλάβει να μας εξαντλήσει η καθημερινότητα) το φθινόπωρο είναι ο μήνας που παίρνουμε αποφάσεις για να αρχίσει καλά η «χρονιά». Ξεκινάμε μία νέα ασχολία, προσφέρουμε κάτι καινούργιο στον εαυτό μας.

Το φθινόπωρο είναι και εποχή ανανέωσης. Οι μεγάλοι οίκοι της μόδας και των καλλυντικών δείχνουν τις τάσεις μόδας και ομορφιάς που θα επικρατήσουν και εμείς κάνουμε χώρο στην ντουλάπα, στα ράφια και στο νεσεσέρ για να χωρέσουν την καινούργια πραμάτεια. Γιατί ακόμα και αν θεωρούμε ότι η εποχή μας δίνει υπερβολική έμφαση στο «πως φαίνεσαι», η αλήθεια είναι πως η εξωτερική εμφάνιση έχει σημασία. Από το ντύσιμο έως το μακιγιάζ και το χτένισμα. Οι επιλογές είναι πολλές ώστε εσείς να βρείτε την καλύτερη δυνατή.

Αν μακιγιάρεστε με τον ίδιο τρόπο και διατηρείτε το ίδιο στυλ χτενίσματος εδώ και χρόνια επειδή νιώθετε οικεία με αυτή την εικόνα αλλά νιώθετε πλέον ότι σας έχει κουράσει, μήπως ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο; Όπως ένα κόκκινο κραγιόν σε μία βραδινή έξοδο. Ακόμα και αν το θεωρείτε τολμηρό χρώμα, υπάρχουν τόσες αποχρώσεις που σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας κολακεύει. Ή να τονίσετε τα μάτια για ένα πιο «βαθύ» βλέμμα. Βρίσκοντας και αναδεικνύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά σας, ίσως γίνει η αρχή να ανακαλύψετε κι άλλα για τον εαυτό σας