Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με δου­λειές του σπιτιού και όταν κυκλοφορείτε έξω στο κρύο. › Καλό θα είναι να μην πλένετε τα χέρια σας ούτε με κρύο ούτε με πολύ ζεστό νερό, καθώς και τα δύο επι­δεινώνουν την ξηρότητα.
Βοηθήστε την επιδερμίδα των χεριών να ανανεωθεί, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολέπισης μία φορά την εβδο­μάδα. Εάν δεν έχετε ένα ειδικό scrub για τα χέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε scrub σώματος. Tρίψτε με το προϊόν ελαφρά τα χέρια σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια (στις παλάμες), και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.
Προσπαθήστε κάθε φο­ρά που πλένετε τα χέρια σας να χρησιμο­ποιείτε μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε νερό, λιπίδια, αλλά και λιπαντικές ουσίες. › Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, πριν κοιμηθείτε το βράδυ, μην παραλείπετε να απλώνετε ένα πλούσιο στρώμα κρέμας. › Για να ενισχύσετε περισσότερο την απόδοσή της, φορέστε βαμβακερά γάντια (εάν μπορείτε, κρατήστε τα ολόκληρο το βράδυ), που θα ευνοήσουν την καλύτερη απορρόφηση και δράση του προϊόντος.





Η επιδερμίδα στη ράχη των χεριών έχει χαμηλή συγκέντρωση σμηγματογόνων αδένων, που προσφέρουν φυσική ασπίδα προστασίας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Η καθημερινό­τητα, με τη συνεχή χρήση νερού, την έκθεση στο κρύο αλλά και σε απορρυ­πα­ντικά προϊόντα, αφυδατώνει τα χέρια, τα κάνει άγρια και σκληρά, ενώ συχνά εμφανίζουν και ερεθισμούς. ●