Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ­κομμένες σε κύβους
  • 150 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • Για τη σος
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και αλάτι. Σουρώνετε, πετάτε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και μεταφέρετε τις φακές σε ένα βαθύ πιάτο. Σε μικρό μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με το μείγμα τις φακές και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε επίσης: