Επικίνδυνη μπορεί να είναι η λεύκανση με υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, εκτός από εγκαύματα στα ούλα και στα χείλη μπορεί να προκαλέσει ακόμη και προβλήματα στην όραση!

Κατά το παρελθόν αρκετές μελέτες αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου. Μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Prosthodontics», απέδειξε ότι τα αποτελέσματα των θεραπειών ακτινοβολίας δεν διέφεραν ιδιαίτερα από εκείνες που δεν χρησιμοποιούσαν υπεριώδεις ακτίνες.

Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Photochemical & Photobiological Sciences» είχε επίσης φανεί ότι η έκθεση των δοντιών σε υπεριώδη ακτινοβολία δεν βελτιώνει τη διαδικασία της λεύκανσης.

Αντίθετα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η βλαβερή ακτινοβολία που δέχονταν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας στο δέρμα και στα μάτια ήταν άκρως επικίνδυνη – η ποσότητα ακτινοβολίας στην οποία εκτίθονταν ήταν τετραπλάσια από αυτή που δέχονταν κατά την ηλιοθεραπεία.

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε τέτοιας ισχύος υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη ή άλλα προβλήματα στα μάτια αλλά και στη γύρω περιοχή.

Ήδη ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει δεχθεί πληθώρα παραπόνων που αφορά εγκαύματα στα ούλα ή άλλα συμπτώματα που οφείλονται στην έκθεση των ασθενών στις επιβλαβείς ακτίνες.

Διαβάστε ακόμα:
Λεύκανση – Πώς θα αποκτήσετε κατάλευκα δόντια
http://www.vita.gr/html/ent/090/ent.1090.asp

Φροντίστε το στόμα σας εναλλακτικά!
http://www.vita.gr/html/ent/411/ent.2411.asp

Λευκά δόντια, απειλή για την υγεία
http://www.vita.gr/html/ent/410/ent.5410.asp