Υλικά

  • Υλικά για 12 κομμάτια
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια
  • 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Την επομένη, τα στύβετε καλά και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα λαδιού, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και τα κουκουνάρια. Τα ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την κανέλα, τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και το μείγμα είναι έτοιμο. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία έχετε λαδώσει. Αδειάζετε πάνω τους το μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα (λαδωμένα). Βρέχετε την επιφάνεια της πίτας, χαράζετε κομμάτια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1,5 ώρα.

Γνώμες
Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά λόγω της σταφίδας, της καρυδόψιχας και του ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας και πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Σύσταση

  • Θερμίδες…………………. 538,6
  • Χοληστερίνη ………………14,6 mg
  • Λιπαρά……………………..37 γρ.