Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό σταμναγκάθι
  • 500 γρ. καραβιδο-ουρές
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 κίτρινες πιπεριές
  • 100 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • Μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
440 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Αφαιρείτε από τις καραβιδοουρές το κέλυφος και το εντεράκι, τις ζεματάτε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό. Τις στρώνετε σε ένα πιάτο, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαντζουράνα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και τις μαρινάρετε για 20-30΄. Στο μεταξύ, φτιάχνετε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας το υπόλοιπο λεμόνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό ψιλοκομμένο. Βάζετε σε μπολ το σπανάκι, το σταμναγκάθι με τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζετε με τη σάλτσα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, Ε
  • Β-καροτένιο
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Νιασίνη
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ψευδάργυρο