Το καλοκαίρι έφτασε και εγώ , σκέφτεστε πολλοί , δεν έχω προλάβει να χάσω τα χ κιλά που ήθελα και άντε τώρα να προλάβω να τα χάσω…..πως θα βγω με το σώμα αυτό στην παραλία;;;

Αυτό λένε ή ζητούν πολλά από τα μηνύματα που παίρνουμε και μερικά μάλιστα με αρκετή δόση απόγνωσης…
Λοιπόν αν το ζητούμενο είναι να χάσετε 10-20 κιλά τότε πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι αυτό δεν γίνεται μέσα σε 1 μήνα. Όπως δεν τα πήρατε σε 1 μήνα , έτσι δεν γίνεται να τα χάσετε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Αυτό που γίνεται όμως είναι να κάνετε καθημερινά ή έστω 3-4 φορές/ εβδομάδα κάποια σωματική δραστηριότητα και ταυτόχρονα να προσέξετε τη διατροφή σας. Δείτε ολοκληρωμένες, ισορροπημένες δίαιτες εδώ και έξυπνες διατροφικές συμβουλές εδώ.

Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στο συντομότερο δυνατό διάστημα χωρίς να αγχωθείτε και χωρίς να ζοριστείτε.

Διαλέξτε επίσης από την σελίδα του fitness κάποιες απλές ασκήσεις μυϊκής τόνωσης για τα πλέον προβληματικά σημεία του σώματος (όπως κοιλιά , χέρια, γλουτοί, κλπ..) που χαλαρώνουν πρώτα από τα άλλα και κάντε τις 2-3 φορές/ εβδομάδα. Δεν θα σας πάρουν πάνω από 10’ και θα δώσουν αρκετά γρήγορα αποτελέσματα.

Φυσικά το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση που συνδυάζει τα πάντα , γυμνάζει όλο το σώμα , αποτελεί ένα είδος μασάζ και είναι τόσο ευχάριστο. Όταν λοιπόν βρίσκεστε στη θάλασσα ή σε μια πισίνα , εκμεταλλευτείτε το και μη περνάτε όλη την ώρα σας στον ήλιο ή ξάπλα στην ξαπλώστρα. Όταν ζεσταίνεστε και βουτάτε κάντε και λίγο κολύμπι ή μερικές ασκήσεις στο νερό-που θα βρείτε αρκετές πάλι στο fitness του vita.gr.

Για παράδειγμα είστε με τη συντροφιά σας στη θάλασσα, μπείτε στο νερό και κάνετε ασκήσεις μαζί ενώ κουβεντιάζετε- το νερό σας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Η δροσιά του νερού κάνει τη γυμναστική πιο ευχάριστη – μπορεί ακόμη και να ιδρώνετε μέσα το νερό και να μη το καταλαβαίνετε – και βοηθά αρκετά με την αντίσταση που δίνει , στην καύση θερμίδων και στην τόνωση όλου του σώματος.

Αρκούν μερικά λεπτά κολύμπι κάθε φορά που βουτάτε για να έχουν αποτελέσματα.

Ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο του τεύχους του Ιουλίου που έχει συμβουλές για το κολύμπι και πως μπορείτε να κάνετε ένα μίνι πρόγραμμα κολύμβησης.

Πάμε λοιπόν για να ευχαριστηθούμε το καλοκαίρι , χωρίς άγχος για το σώμα μας , αλλά με κάποια αυξημένη φροντίδα για αυτό- η εποχή βοηθά-εκμεταλλευτείτε το.