Υλικά

  • (Για 5 μερίδες)
  • 1 πακέτο βίδες (500 γρ.)
  • 5 κουταλιές κατίκι
  • 20 ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 μεγάλες ντομάτες (σε κύβους)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας λίγες σταγόνες λάδι στο νερό για να μην κολλήσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε το κατίκι, τις ελιές ψιλοκομμένες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε μετά από 30-60 λεπτά.

Γνώμες
Οι ελιές θεωρούνται υψηλότερης αντιοξειδωτικής αξίας σε σύγκριση με το ελαιόλαδο όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Επίσης, την αντιοξειδωτική δράση του πιάτου ενισχύει η κερκετίνη που περιέχει το κρεμμύδι, αλλά και οι βιταμίνες Α και C της ρίγανης, ιδίως αν είναι φρέσκια.

Σύσταση

  • Μία μερίδα βίδε; με ελιές σάς δίνει: •Θερμίδες 469 •Υδατάνθρακες 80,5 γρ. •Πρωτεΐνες 14,5 γρ. •Λιπαρά 9,9 γρ.