Υλικά

  • (Για 6 άτομα)
  • 400 γρ. ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού
  • 1 ασπράδι μικρού αυγού (χτυπημένο με το πιρούνι)

Γενικά
Θερμιδική αξία:190 kcal ανά μερίδα 150 γρ

Εκτέλεση
Πολτοποιείτε τα κεράσια στο μίξερ. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό κερασιού, το σιρόπι, το χτυπημένο ασπράδι και το χυμό λεμονιού. Μετά, συνεχίζετε με
ή χωρίς παγωτομηχανή.

Γνώμες
Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, που τους χαρίζουν το κόκκινο χρώμα τους, έχουν αντιοξειδωτική δράση και ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου. Είναι, επίσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου, και σε κάλιο, που ρυθμίζει την πίεση.