Υλικά

  • (Για 5 μερίδες)
  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • Πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μείγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.

Γνώμες
Το pesto είναι μια σάλτσα με μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Κατ’ αρχάς, ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, οι οποίες μάλιστα δεν «χάνονται», καθώς η σάλτσα δεν θέλει βράσιμο. Την αντιοξειδωτική αξία του πιάτου ενισχύει η αλισίνη του σκόρδου και οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου, καθώς και η βιταμίνη Ε από το κουκουνάρι και από το ελαιόλαδο.

Σύσταση

  • Μία μερίδα σπαγγέτι με pesto σάς δίνει:•Θερμίδες 606 •Υδατάνθρακες 77 γρ. •Πρωτεΐνες 19,5 γρ. •Λιπαρά 24,5 γρ.