Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν την όραση, σύμφωνα με ιρλανδούς ειδικούς.

Τα καλά νέα έρχονται από τους ερευνητές του κέντρου για την όραση και τα προβλήματα του αγγειακού συστήματος, του Πανεπιστημίου Queen, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι συγκεκριμένες ουσίες ενισχύουν την όραση.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 400 ιρλανδούς ασθενείς μέσης ηλικίας 77 ετών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υψηλές δόσεις των «θαυματουργών» αντιοξειδωτικών δρούσαν προστατευτικά, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου.

«Τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι σημαντικά καθώς πρόκειται για την πρώτη ελεγχόμενη δοκιμή με στόχο την καταγραφή της ευεργετικής δράσης των αντιοξειδωτικών όσον αφορά τη βελτίωση της όρασης και την επιβράδυνση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Ούσα Τσακραβάρθι.

Διαβάστε ακόμα:
Φρούτα και λαχανικά κατά του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/193/ent.8193.asp

Φρούτα και λαχανικά υπέρ των γυναικών
http://www.vita.gr/html/ent/789/ent.5789.asp

Φάτε (για τα) μάτια ψάρια
http://www.vita.gr/html/ent/346/ent.9346.asp

Δείτε επίσης: