Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 12 γαύρους
  • 8 ντομάτες ανοιγμένες (όπως στα γεμιστά)
  • 1 φινόκιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ούζο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
313 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Φιλετάρετε τους γαύρους, τους βάζετε σε ένα μπολ και τους μαρινάρετε για 1 ώρα με το σκόρδο και το βασιλικό ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, το ούζο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στο μεταξύ, κόβετε το φινόκιο σε λεπτές φέτες, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Γεμίζετε τις ντομάτες με τα φιλέτα, τις περιχύνετε με τη μαρινάτα, τις σκεπάζετε με το φινόκιο και τις ψήνετε στους 180° C για 30΄.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Νιασίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Αλισίνη