Υλικά

  • (Για 5 άτομα)
  • 600 γρ. κιμά (όχι τελείως άπαχο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Ρίγανη
  • 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο νερό για το ζύμωμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι να βράσει με 3 κουταλιές νερό μέχρι να το «πιει». Αναμειγνύουμε σε μια μεγάλη γαβάθα όλα τα υλικά εκτός από τη 11/2 κουταλιά λάδι, τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κεφτέδες και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κεφτέδες και τη σχάρα με το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε τη σχάρα στη φωτιά ή στο φούρνο να κάψει και στη συνέχεια τοποθε­τούμε πάνω τους κεφτέδες. Όταν ψηθούν από τη μία μεριά, τους γυρίζουμε από την άλλη, και τους σερβίρουμε ζεστούς με μερικές φέτες λεμόνι, γαρνιρισμένους με φρέσκα λαχανικά.

Σύσταση

  • Θερμίδες…………………..286
  • Πρωτεΐνες…………………24,6 γρ.
  • Υδατάνθρακες…………….3,4 γρ.
  • Λιπαρά……………………..19,7 γρ.
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: