Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 200 γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ. φασόλια
  • 200 γρ. φακές
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. σιτάρι
  • 80 γρ. μέλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά271 θερμίδες η μερίδα ΕκτέλεσηΒάζετε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβίθια και τα φασόλια σε κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Τα σουρώνετε, τα βράζετε για περίπου 30΄ και τα ξαφρίζετε. Έπειτα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά και μετά από περίπου 1 ώρα και 20΄ προσθέτετε τις φακές, το καλαμπόκι και το σιτάρι, συνεχίζοντας το βράσιμο για ακόμα 30΄. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και ρίχνετε από πάνω κανέλα, πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β1, Ε
  • Πρωτεΐνες
  • Σίδηρο
  • Μαγνήσιο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ