Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 300 γρ. φακές
  • 2 τόνοι σε νερό
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κου­ταλιές μπαλσάμικο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μαϊντανό
  • Κόλιαντρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά300 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΒάζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα με το 1 κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τις σκεπάζετε με νερό και τις βράζετε. Τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και το άλλο κρεμμύδι και σπάτε σε κομμάτια τον τόνο, που έχετε προηγουμένως στραγγίξει. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό ­λεμονιού, το μπαλσάμικο, τον ψιλο­κομμένο μαϊντανό και το κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υλικά, ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ινουλίνη
Δείτε επίσης: