Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα πάπιας
  • 3 πράσα
  • 5 καρότα
  • 4 πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι Grand Marnier
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
630 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πάπιας και τα σοτάρετε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για 3΄ από κάθε πλευρά, ξεκινώντας από την πλευρά της πέτσας. Έπειτα, τα βάζετε σε ταψί με λίγο θυμάρι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για άλλα 10΄. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα λαχανικά (πράσα, καρότα), τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι. Τα σβήνετε με το ποτό, προσθέτετε τα φιλέτα και τα αφήνετε να βράσουν για 2΄. Συμπληρώνετε με το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Κάλιο
  • Ασβέστιο