Υλικά

  • (Για 6-8 άτομα)
  • 6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές ροδέλες)
  • 3 κουταλιές ελαιό­λαδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 λίτρα γάλα (2% λιπαρά)
  • Αλάτι

Γενικά
290 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλα­κώσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζετε αλάτι και προσθέτετε το γάλα ζεστό. Βράζετε για 20-30 λεπτά και, αν θέλετε, περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ.