Υλικά
- (Για 6-8 άτομα)
- 6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές ροδέλες)
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 λίτρα γάλα (2% λιπαρά)
- Αλάτι
Γενικά
290 θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζετε αλάτι και προσθέτετε το γάλα ζεστό. Βράζετε για 20-30 λεπτά και, αν θέλετε, περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ.