Υλικά
- (Για 10 άτομα)
- 1 πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 170 γρ. ελιές Καλαμών
- 300 γρ. μανιτάρια
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕκτέλεσηΒράζετε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρετε ελαφρά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε τα κρεμμύδια να κρυώσουν, προσθέτετε τις ελιές και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 1-2 φύλλα ζύμης. Στρώνετε τις μισές φέτες ντομάτας, αδειάζετε το μείγμα και ρίχνετε λίγο πιπέρι και ρίγανη. Στρώνετε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας, σκεπάζετε με 1-2 φύλλα ζύμης, τα λαδώνετε και τα χαράζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 225° C, για περίπου 1 ώρα. Σύσταση
- Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Ε
- Φυτικές ίνες
- Φλαβονοειδή
- Πολυφαινόλες
- Πρωτεΐνες
- Φυλλικό οξύ
- Κάλιο
- Ασβέστιο
- Μαγνήσιο
- Μαγγάνιο