Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 750 γρ. γαρίδες Νο 2
  • 800 γρ. φύλλα μαρουλιού
  • 1 φινόκιο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
586 Θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα φύλλα μαρουλιού κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το φινόκιο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, σβήνετε με το κρασί, βάζετε λίγο νερό και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό, προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει 7-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφού προσθέσετε λίγο ακόμη αλατοπίπερο και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Φτιάχνετε το αυγολέμονο, όπως στη συνταγή για τους σεσκουλοντολμάδες με μπακαλιάρο, και περιχύνετε με αυτό τις γαρίδες.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β12, C, D, Ε
  • Φυτικές ίνες
  • Πρωτεΐνες
  • Σίδηρο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο