Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
  • 12 τσέρι (ντοματίνια Σαντορίνης) κομμένα στη μέση
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
435 Θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Κόβετε το συκώτι σε φιλετάκια και αλατίζετε. Τα σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι, τα βγάζετε, και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα ντοματίνια και αλατοπί­περο. Σερβίρετε το συκώτι με τα λαχανικά, αφού γαρνίρετε με μαϊντανό.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: A, του συμπλέγματος Β, C, D
  • Πρωτεΐνες
  • Σίδηρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ψευδάργυρο
  • Μαγνήσιο
  • Λυκοπένιο
  • Κάλιο
  • Κουερσετίνη
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: