Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1/2 κιλό μεγάλα φύλλα σέσκουλων χωρίς κοτσάνια
  • 400 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 κουταλιά κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
452 Θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Ζεματάτε τα σέσκουλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε το μπακαλιάρο στα δύο και τον ζεματάτε. Ζυμώνετε το ψάρι μαζί με το ρύζι, πιπέρι, κύμινο, 4 κουταλιές λάδι, 1 αυγό, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Τυλίγετε τους ντολμάδες και τους τοποθετείτε σε μια λαδωμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, αλάτι, και βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν φτιάχνετε το αυγολέμονο: τα 2 αυγά, το χυμό των λεμονιών, και αφού αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε σιγά-σιγά ζουμί από τους ντολμάδες. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την κουνάτε λίγο και αφήνετε το φαγητό να «ησυχάσει».

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, C, D
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Πρωτεΐνες
  • Φυτικές ίνες
  • Καροτενοειδή
  • Φλαβονοειδή
  • Μαγνήσιο Φώσφορο