Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 1/2 κιλό μεγάλα φύλλα σέσκουλων χωρίς κοτσάνια
- 400 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 3 αυγά
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 κουταλιά κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά
452 Θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Ζεματάτε τα σέσκουλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε το μπακαλιάρο στα δύο και τον ζεματάτε. Ζυμώνετε το ψάρι μαζί με το ρύζι, πιπέρι, κύμινο, 4 κουταλιές λάδι, 1 αυγό, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Τυλίγετε τους ντολμάδες και τους τοποθετείτε σε μια λαδωμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, αλάτι, και βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν φτιάχνετε το αυγολέμονο: τα 2 αυγά, το χυμό των λεμονιών, και αφού αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε σιγά-σιγά ζουμί από τους ντολμάδες. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την κουνάτε λίγο και αφήνετε το φαγητό να «ησυχάσει».
Σύσταση
- Βιταμίνες: Α, C, D
- ω-3 λιπαρά οξέα
- Πρωτεΐνες
- Φυτικές ίνες
- Καροτενοειδή
- Φλαβονοειδή
- Μαγνήσιο Φώσφορο