Υλικά

  • 450 γρ. ψαρονέφρι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 200 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο εστραγκόν για γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
287,5 Θερμίδες
13 γρ. Λιπαρά
48,5 mg Χοληστερίνη
4,2 γρ. Φυτικές ίνες

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Χρόνος μαγειρέματος: 30′

1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές νερό. Προσθέτετε τα πράσα και το σκόρδο και τα αφήνετε για 5΄, φροντίζοντας να συμπληρώνετε λίγο νερό όταν στεγνώνει το τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψαρονέφρι. Μόλις περάσουν 5΄, ρίχνετε και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5΄.
2. Προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 10΄. Τέλος, ανακατεύετε το κορν φλάουερ με το γάλα και το προσθέτετε στο φαγητό. Μόλις πάρει βράση, σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή γαρνίρετε με εστραγκόν.

Μερίδες
για 4 άτομα