Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 160 γρ. τυρί μανούρι
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

Γενικά
ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ


Πανέ :


Είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους μαγειρέματος με πολλές παραλλαγές .


Πανέ ονομάζουμε κάποιο τρόφιμο το οποίο έχουμε περάσει από αλεύρι -χτυπημένο αυγό και φρυγανιά τριμμένη και το τηγανίζουμε είτε στη φριτέζα ( τηγάνι ) είτε στο φούρνο.


Μπορούμε βέβαια να κάνουμε πανέ χρησιμοποιώντας μαζί με τη φρυγανιά μαιντανό ψιλοκομμένο ή σουσάμι ή τριμμένη καρύδα ή τυρί κ.λ.π καθώς επίσης να βάλουμε στο αλεύρι και αρωματικές ύλες όπως κανέλλα, μοσχοκάρυδο και διάφορα μυρωδικά (φρέσκο εστραγκόν, κόλιανδρο ….)

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει τα φιλέτα στην μέση ( σαν πεταλούδα) και να τα χτυπήσει για να πλατύνουν λίγο.


Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο αφαιρούμε το κουκούτσι και το ξεφλουδίζουμε.


Αφού τα αλατοπιπερώσουμε, τα γεμίζουμε με το μανούρι και με το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.


Κλείνουμε τα φιλέτα καλά τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τριμμένο τυρί και στη συνέχεια τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και την γαλέτα. Τα πιέζουμε έτσι ώστε να κλείσουν καλά και τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά να σφίξουν.


Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.


Σερβίρουμε όπως είναι ή τα κόβουμε σε φέτες με γαρνιτούρα διάφορα σαλατικά όπως: μαρούλι , ρόκα , τοματίνια, αίσμπεργκ, ραντίτσιο ,διάφορα βραστά λαχανικά κ.λ.π. πάντα με μια ελαφριά σάλτσα μαγιονέζας η βινεγκρέτ η με ξύδι μπαλσάμικο.

Μερίδες
για 4 άτομα

Συμβουλές
Mπορούμε αν θέλουμε προαιρετικά να προσθέσουμε στη γαλέτα 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο έτσι ώστε το κοτόπουλο να πάρει γεύση και χρώμα.