Υλικά

  • 12 μικρές πατατούλες φούρνου
  • 1 κοτόπουλο
  • 150 γρ. σύγκλινο σε κύβους
  • 50 γρ. αλάτι χοντρό
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 6 σπαράγγια βρασμένα
  • Για τη σάλτσα τραχανά: 50 γρ. τραχανά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. ζωμό κότας
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες και τα βάζετε σε ένα ταψί.



Κόβετε το σύγκλινο σε κυβάκια και μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο τα βάζετε και αυτά στο ταψί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.


Ρίχνετε το χυμό από το πορτοκάλι και βάζετε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα στους 180° C.


Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα τραχανά. Σoτάρετε το κρεμμύδι, ρίχνετε τον τραχανά μέχρι να ξανθύνει και μετά προσθέτετε το ζωμό κότας.


Βράζετε για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.


Τέλος, σερβίρετε το κοτόπουλο με τα βρασμένα σπαράγγια και τη σάλτσα τραχανά.


Μερίδες
Για 4 άτομα