Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι πολτοποιημένες ώριμες ντομάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια ανάμεικτα
  • 3-4 κουταλιές ξίδι ΤΟΠ Λευκό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 25΄

Βαθμός ευκολίας: Εύκολο

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ Λευκό

*Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος, σε χοντρές φέτες.

*Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για λίγο να τηγανιστούν.

*Τα σβήνουμε με το χυμό της ντομάτας.

*Ρίχνουμε λίγο νερό και τα βράζουμε για 15΄ περίπου.

*Όσο βράζουν, πολτοποιούμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

*Τα ρίχνουμε στο φαγητό, προσθέτοντας ξίδι ΤΟΠ.

*Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει η σάλτσα του πηχτή.

*Σερβίρουμε με πιπέρι και μαϊντανό.

Μερίδες
για 4 μερίδες