Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι πολτοποιημένες ώριμες ντομάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια ανάμεικτα
- 3-4 κουταλιές ξίδι ΤΟΠ Λευκό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 25΄
Βαθμός ευκολίας: Εύκολο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ Λευκό
*Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος, σε χοντρές φέτες.
*Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για λίγο να τηγανιστούν.
*Τα σβήνουμε με το χυμό της ντομάτας.
*Ρίχνουμε λίγο νερό και τα βράζουμε για 15΄ περίπου.
*Όσο βράζουν, πολτοποιούμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
*Τα ρίχνουμε στο φαγητό, προσθέτοντας ξίδι ΤΟΠ.
*Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνει η σάλτσα του πηχτή.
*Σερβίρουμε με πιπέρι και μαϊντανό.
Μερίδες
για 4 μερίδες