Υλικά
- 4 τμχ φιλέτο σολομού (~800 γρ)
- 2 τμχ κρεμμύδια ξερά
- φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
- Υλικά για την μαρινάδα: 120 ml ξίδι εστραγκόν
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ βούτυρο
- χυμό 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 35΄
Βαθμός ευκολίας: μέτριο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι εστραγκόν
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο και βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, συμπληρώνουμε με ξίδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα τη μαρμελάδα και από πάνω το φιλέτο σολομού.
Από τον Chef
Πρόκειται για μία συνταγή που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε οποιαδήποτε περίσταση, χαρίζοντας το μάξιμουμ της γεύσης των υλικών της!
Μερίδες
για 4 άτομα