Υλικά

  • 180 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 20 γρ. ανθότυρο
  • 20 γρ. κατίκι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα 
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι μικρό
  • 1 ποτηράκι (70 ml) κρασί
  • 1 ποτηράκι γλυκό κρασί
  • 1 ποτηράκι ζωμός κοτόπουλου
  • 10 ρώγες σταφύλια άσπρα (σουλτανίνα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Φρέσκο εστραγκόν
  • Για την γαρνιτούρα 
  • 1 βρασμένη πατάτα
  • Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση1. Ανοίγετε το φιλέτο και το χτυπάτε μ’ ένα μπάτη για να λεπτύνει και να διπλασιαστεί η επιφάνειά του.
2. Ανακατεύετε τα τυριά με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, γεμίζετε το φιλέτο το διπλώνετε και το κλείνετε με 3 οδοντογλυφίδες.
3. Αλατίζετε, λαδώνετε ελαφριά και ψήνετε στην σχάρα και από τις δυο πλευρές.
4. Για την σάλτσα κόβετε το κρεμμύδι πάρα πολύ λεπτό καρεδάκι και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι μαζί με τα σταφύλια.
5. Σβήνετε με τα κρασιά και προσθέτετε το ζωμό, το εστραγκόν και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να κατέβει η σάλτσα και να δέσει.
6. Κόβετε την πατάτα σε ροδέλες χωρίς να την ξεφλουδίσετε και την τηγανίζετε σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσει.
7. Σερβίρετε το φιλέτο, αφού βγάλετε τις οδοντογλυφίδες με τις τηγανιτές πατάτες και τη σάλτσα σταφυλιών.


Δείτε επίσης: