Η οργάνωση του γιορτινού τραπεζιού πολύ συχνά μας δημιουργεί άγχος, φυσικά λόγω του όγκου των προετοιμασιών που πρέπει να γίνουν, αλλά κυρίως λόγω της επιθυμίας μας να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας.
Το μυστικό, όμως, της επιτυχίας κρύβεται στο πόσο -ως οικοδεσπότες- καταφέρνουμε να φιλοξενούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε κλίμα εορταστικό, χαρούμενοι και χωρίς άγχος. Η σωστή οργάνωση είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε το στόχο αυτό.
Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να καταγράψουμε σε ένα χαρτί τα πιάτα που έχουμε αποφασίσει να ετοιμάσουμε και βάσει αυτού να ετοιμάσουμε μια λίστα με τα υλικά που πρέπει να αγοράσουμε, ώστε να μην ξεχάσουμε τίποτα. Στη συνέχεια, μπορούμε να αποφασίσουμε ποια από τα πιάτα μας είναι δυνατόν να τα ετοιμάσουμε μια ή δυο ημέρες πριν.
Έτσι, θα είμαστε πιο ξεκούραστοι και θα έχουμε περισσότερο χρόνο την ημέρα του ρεβεγιόν για να ετοιμάσουμε το σπίτι και να στολίσουμε το γιορτινό τραπέζι. Μια ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τους καλεσμένους μας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στο σπιτικό μας, είναι να στολίσουμε το τραπέζι μας με φύλλα δάφνης, πάνω στα οποία θα έχουμε γράψει τα ονόματά τους και θα τα έχουμε τοποθετήσει μπροστά από το σερβίτσιο τους.