Το είδος της μουσικής που ακούγεται στο βάθος μπορεί να επηρεάσει το βαθμό ικανοποίησης που νιώθουμε τρώγοντας ένα φαγητό και επομένως να έχει επίπτωση στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Arkansas εξέθεσαν ανθρώπους που έτρωγαν, σε τέσσερα είδη μουσικής: κλασική, τζαζ, χιπ χοπ και ροκ.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η γεύση του φαγητού τους ήταν πιο ικανοποιητική όταν ακουγόταν μουσική τζαζ και λιγότερο ικανοποιητική όταν άκουγαν χιπ χοπ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπήρξε διαφορά στη γεύση όταν ακουγόταν ροκ ή κλασική μουσική.

«Οι άνθρωποι συνήθως καταναλώνουν φαγητό και ποτό, ενώ ακούγεται μουσική στο βάθος. Ωστόσο, μικρή προσοχή έχει δοθεί στην επίδραση που έχει ο ήχος στην αισθητηριακή αντίδραση και την αποδοχή του φαγητού», υποστηρίζουν οι επιστήμονες.