Εκμεταλλευόμαστε το έπακρο την καρέκλα του γραφείου και κάνουμε απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις για να ξεπιαστεί η πονεμένη μας πλάτη, αλλά και τα πόδια και οι ώμοι μας.

1. Πιάνουμε ένα μαντίλι , με τα δυο μας χέρια από τις άκρες, στη συνέχεια τα ανεβάζουμε- ανοιχτά και τεντωμένα- πάνω από το κεφάλι μας και τα κατεβάζουμε προς τα πίσω μέχρι τη λεκάνη μας. Επαναλαμβάνουμε την άσκηση όσες περισσότερες φορές μπορούμε.

2. Ερχόμαστε σταυροπόδι με ανοιχτό το γόνατο, πιάνουμε με το ένα μας χέρι τον αστράγαλο και με το άλλο το γόνατό μας. Στην εισπνοή κάνουμε «καμπουρίτσα» τραβώντας την πλάτη μας προς τα πίσω και στην εκπνοή φέρνουμε το στήθος μας μπροστά. Επαναλαμβάνω την άσκηση 10-12 φορές και αλλάζω πόδι.

3. Καθόμαστε χαμηλά στην καρέκλα, ώστε να ακουμπήσει η πλάτη μας πίσω και οι ώμοι να βγαίνουν ελάχιστα από την πλάτη ή και καθόλου. Φέρνουμε τα χέρια μας μπροστά από το στήθος τεντωμένα και στην εκπνοή τα ανοιγουμε προς το πλάι κάνοντας μια μικρή κάμψη του κορμού προς τα πίσω. Προσπαθήστε να βγάλετε το στήθος σας λίγο προς τα πάνω και έξω. Επαναλαμβάνετε την άσκηση 10-12 φορές.

4. Σηκωθείτε περπατήστε λίγο και πηγαίνετε στο παράθυρο. Λυγίστε ελαφρώς τα πόδια σας και ακουμπήστε τα χέρια σας ανοιχτά στην κάσα δεξια και αριστερά, τεντώστε την πλάτη σας πιέζοντας μαλακά το στήθος σας προς τα έξω. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα.

5. Σηκωθείτε και κρατηθείτε από την πλάτη της καρέκλας. Πάρτε ένα πανάκι και βάλτε το στο πάτωμα πατώντας το με το δεξί σας πόδι. Στηριχτείτε στο αριστερό σας πόδι και λυγίζοντάς το μετακινήστε το δεξί σας, τεντωμένο, προς το πλάι. Επανέρχεστε τεντώνοντας και τα δυο πόδια. Επαναλάβετε την άσκηση από 10- 15 φορές στο κάθε πόδι