Τα όνειρα πλέον πραγματοποιούνται μέσα από την Aerial Yoga.Γνωστή και ως antigravity yoga ή και yoga swing είναι ένα καινοτόμο είδος άσκησης και ευεξίας το οποίο συνδυάζει τις παραδοσιακές στάσεις της yoga με ακροβατικές ασκήσεις.

Τα μαθήματα aerial yoga γίνονται με τη βοήθεια ενός ειδικού υφάσματος το οποίο είναι απαλό και ανθεκτικό και κρεμιέται από το ταβάνι. Μέσα από ένα πλούσιο ασκησιολόγιο η aerial yoga μπορεί να προσαρμοστεί από έναν αρχάριο μέχρι έναν πολύ προχωρημένο αθλητή.

Προσφέροντας μυική ενδυνάμωση κυρίως στον κορμό, τους ώμους και τα χέρια,συμβάλει ταυτόχρονα στη σωστή στάση σώματος και σε βαθιά διάταση των μυών. Λόγω των ανάστροφων στάσεων αποσυμπιέζει τους σπονδύλους, οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδίας και τον καθαρισμό του αίματος.
Φυσικά τα οφέλη της δεν είναι μόνο σωματικά αλλά και ψυχκά αφού βελτιώνει τη διάθεση και βοηθάει τον ασκούμενο να ξεπεράσει τις φοβίες του.

Γενικά πέρα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που μπορεί να υποφέρουν από τις παρακάτω παθήσεις.
• Υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση
• Παθήσεις των ματιών ( π.χ. γλαύκωμα)
• Μορφές καρδιοπάθειας
• Επιληψία
• Εγκεφαλικό επεισόδιο
• Πρόσφατες εγχειρήσεις
Σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και στην εγκυμοσύνη, καλό θα ήταν να υπάρχει και μια συννενόηση με τον προσωπικό γιατρό.
Παρόλα αυτά μπορεί για κάποιους οι ανάστροφες στάσεις να είναι απαγορευτικές αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της aerial yoga καθώς υπάρχει πληθώρα στάσεων που πραγματοποιούνται με τη χρήση της κούνιας στο έδαφος αλλά και μέσα σε αυτή.