Η zumba (είδος άσκησης που «παντρεύει» λάτιν ρυθμούς με εύκολες επαναλαμβανόμενες χορευτικές κινήσεις για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness) είναι πιο αποτελεσματική από τη salsa (ανήκει στους λάτιν χορούς) στο να βοηθήσει μη δραστήριες γυναίκες να γίνουν πιο υγιείς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από δυο βρετανικά Πανεπιστήμια που μελέτησαν 24 υγιείς γυναίκες ηλικίας 22-56 ετών. Οι συμμετέχουσες, οι οποίες συνήθως αθλούνταν μόνο μια φορά την εβδομάδα, έκαναν δυο μαθήματα zumba και δυο μαθήματα salsa μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων.

Ειδικά μόνιτορ που οι γυναίκες έφεραν στο στήθος τους κατά την άσκηση, καθώς και fitnessbands που φορούσαν στους καρπούς τους κατέγραφαν τις θερμίδες που έκαιγαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες έκαιγαν περισσότερες θερμίδες στο μάθημα της zumba, επειδή η φυσική δραστηριότητα ήταν πιο έντονη. Ουσιαστικά, έκαναν περισσότερα βήματα, ενώ οι παλμοί της καρδιάς ανέβαιναν περισσότερο.

Ωστόσο, βάση των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι συμμετέχουσες στην έρευνα, και τα δυο είδη άσκησης προκαλούν ευεξία. 

Ακολουθήστε το στο Google News