Η απόφαση

«Μάθε τι παίζει στην πόλη μας. Τρέξε μαζί μας. Γυμνάσου μαζί μας». Αυτή η φράση εμφανίζεται μπροστά σου μπαίνοντας στην πλατφόρμα Nike+Athens, η οποία σε κινητοποιεί/ παρακινεί/ ιντριγκάρει να πατήσεις το «Μάθε περισσότερα». Για όσες δεν γνωρίζουν, η Nike προσφέρει δωρεάν προπονήσεις αποκλειστικά για γυναίκες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο κατάστημα της Nike στη Γλυφάδα, κάθε Tρίτη και Πέμπτη 19:00-20:00. Μοναδική προϋπόθεση για να συμμετέχεις να μπεις στο Nike+Athens και να επιλέξεις την ημερομηνία της προπόνησης που σε ενδιαφέρει. Οι θέσεις ανοίγουν ηλεκτρονικά περίπου μια εβδομάδα πριν τη διοργάνωση και η πλατφόρμα σε ενημερώνει αν η συγκεκριμένη προπόνηση είναι πλήρης ή υπάρχουν ακόμα θέσεις. Πάτησα αμέσως «κράτηση θέσης» για την επόμενη Πέμπτη. Μέσα σε λίγα λεπτά έλαβα mail με τίτλο «Είσαι μέσα!». Περιείχε την περίληψη της διοργάνωσης, αλλά και κάτι έξτρα: Θα υπήρχε πούλμαν που θα μπορούσε να μας μεταφέρει από την Ερμού στο κατάστημα της Nike στη Γλυφάδα και πίσω!

Η άφιξη

«Αν έχεις το θάρρος να ξεκινήσεις, τότε έχεις και τη δύναμη να τερματίσεις», έγραφε το υπενθυμιστικό mail που έλαβα την επόμενη Πέμπτη. Έβαλα τα αθλητικά μου παπούτσια και ξεκίνησα αποφασισμένη να αποδείξω ότι έχω… το θάρρος να ξεκινήσω και την ελπίδα να βρω τη δύναμη να τα βγάλω πέρα! Δίπλα στο (τεράστιο) κατάστημα της Νike στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, έχει διαμορφωθεί ένας χώρος ιδανικός για προπόνηση. Γυναίκες κάθε ηλικίας ήταν εκεί φορώντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ρούχα και παπούτσια της καινούριας συλλογής της Nike (την οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να δεις, αλλά και να δοκιμάσεις!). Μπαίνοντας, έδειξα τον κωδικό που μου’ χε αποσταλεί με mail, ο οποίος επιβεβαίωνε την κράτησή μου και αντιστοιχούσε σε ένα κλειδί για το ντουλαπάκι μου. Εκεί, με περίμενε –όπως και όλες τις κοπέλες- ένα μπουκαλάκι νερό, ένα αθλητικό ποτό και μια μπάρα δημητριακών. «Έντονη προβλέπεται η μέρα», σκέφτηκα ενώ έπαιρνα τη θέση πάνω στο στρώμα.

Η προπόνηση

«Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής για να γίνεις πρωταθλητής», έγραφε το μότο στο πάτωμα της αίθουσας, το οποίο έβλεπα και ξανάβλεπα σε κάθε push up! «Σαν κυνήγι θησαυρού με έπαθλο ένα γυμνασμένο σώμα», σκέφτηκα. «Για να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό». Περίπου 40 λεπτά αργότερα έφυγα ιδρωμένη, με τη μισάνοιχτη μπάρα στο στόμα, το νερό και το αθλητικό ποτό κάτω από τις μασχάλες. Ραντεβού… την επόμενη Πέμπτη;

Υ.Γ.: Όσες κοπέλες δηλώνουν συμμετοχή στις προπονήσεις, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις διάφορες υπηρεσίες της εφαρμογής N+TC στο smartphone τους και να προπονηθούν και στην άνεση… του σπιτιού τους!