Fact 1: Η εξωτερική ή κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας αποτελείται από νεκρωµένα κύτταρα. Η κεράτινη στιβάδα έχει τη µοναδική ιδιότητα να διασφαλίζει τη διαπερατότητα και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα, το οποίο εμποδίζει την απώλεια υγρασίας και την εισβολή ξένων ουσιών στον οργανισμό μας. Ωστόσο, αυτή η στοιβάδα δεν έχει το ίδιο πάχος σε όλες τις περιοχές του σώματος. Για παράδειγμα, στην περιοχή της μασχάλης, η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή άρα πιο εύθραυστη, γι’αυτό πολύ εύκολα μπορεί να διαταραχθεί η καλή λειτουργία του φραγμού της. Ο πιο συχνός ένοχος είναι το ξυραφάκι.

Fact 2: Βάσει ερευνών, κάθε φορά που ξυρίζουμε τις μασχάλες μας, ως και 36% αυτού που αφαιρείται είναι επιδερμικά κύτταρα. Ο ερεθισμός δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, αλλά τον νιώθουμε. Η αύξηση του κνησμού και της ξηρότητας ή ξηροδερμίας είναι συμπτώματα του τραυματισμού της επιδερμίδας.

Μπορούμε άραγε να αποφύγουμε αυτό το πολύ συχνό πρόβλημα, εφόσον είμαστε αναγκασμένες να ξυριζόμαστε καθημερινά;

Fact 4: Για να απαντήσουν το ερώτημα αυτό, οι ειδικοί διεξήγαγαν κλινικές μελέτες πάνω σε εθελόντριες. Οι μελέτες απέδειξαν ότι συγκεκριμένα ενυδατικά συστατικά ενδυναμώνουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας στην περιοχή της μασχάλης και μειώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του ξυρίσματος.

Fact 5: H κίνηση – ματ για τη σωτηρία της μασχάλης

Ακολουθούμε ευλαβικά τους κανόνες του σωστού ξυρίσματος. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα ειδικό αποσμητικό με ενυδατικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στην ανάπλαση του ερεθισμένου από το ξύρισμα δέρματος, ενώ ταυτόχρονα του προσφέρουν θρέψη. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την περιποίηση της περιοχής της μασχάλης είναι το εκχύλισμα ηλίανθου και η γλυκερόλη.

Dove Original: Το αποσμητικό που διαφέρει από τα άλλα
Έχει αγαπηθεί για την αποτελεσματικότητά του, την 48ωρη προστασία του από την κακοσμία και την αίσθηση φρεσκάδας που χαρίζει. Επιπλέον, το Dove Original είναι το μόνο αποσμητικό που περιέχει ¼ ενυδατικής κρέμας που θρέφει και βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία φραγμού και ο αποτελεσματικός έλεγχος της ισορροπίας της υγρασίας στην επιδερμίδα. Έτσι η ξηρότητα και η ξηροδερμία υποχωρούν, η επιδερμίδα γίνεται απαλή και βελούδινη, κι εμείς νιώθουμε επιτέλους άνετα και όμορφα.


Περισσότερες από 80 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως εμπιστεύονται τα αποσμητικά Dove, καθώς είναι σχεδιασμένα να παρέχουν 48ωρη προστασία και φροντίδα στη γυναικεία επιδερμίδα. Το Dove Original κυκλοφορεί σε μορφή roll-on και spray.