Τόνωσε το σώμα σου, ξύπνα το μεταβολισμό σου και αύξησε την αντοχή σου τρέχοντας! Η εποχή είναι κατάλληλη για να ξεκινήσεις και πάλι το πρόγραμμα running που είχες πριν τις διακοπές ή για να δοκιμάσεις για πρώτη φορά το τρέξιμο μόνος ή μόνη ή με παρέα ανάλογα με τις επιθυμίες σου.   Το τρέξιμο έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και το σώμα. Βελτιώνει το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα, τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς και δυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι τρέχεις χωρίς να υπερβαίνεις τα όρια της αντοχής σου, προσέχοντας την τεχνική και τον ρυθμό σου και φυσικά φορώντας το κατάλληλο running παπούτσι. Δοκιμάζοντας τα νέα PUMP Fusion 2.5Ο Δημήτρης Μώρος, fitness expert, και η Δήμητρα Ζαχοπούλου, ballet dancer και fitness expert, δοκίμασαν τα νέα ZPUMP Fusion 2.5 στις προπονήσεις τους και μοιράζονται την εμπειρία αυτή, μαζί με μερικά μυστικά τους για την πιο απλή κι αποτελεσματική μορφή άσκησης που υπάρχει.«Το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μου», αναφέρει ο Δημήτρης. «Εκτός του ότι με βοηθάει να διατηρώ και να βελτιώνω τη φυσική μου κατάσταση, λειτουργεί ως μια μορφή anti-stress, αλλά κι ένας τρόπος να ανακαλύπτω νέες γωνιές της Αθήνας. Προτιμώ να τρέχω κυρίως το βράδυ, μόνος. Είναι ένας τρόπος για να οργανώσω καλύτερα τη σκέψη μου, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου».

 

«Προτίμησε να κάνεις τις διατάσεις σου μετά το τρέξιμο. Στην αρχή, λίγες δυναμικές διατάσεις κι ένας χαλαρός ρυθμός είναι ό,τι χρειάζεσαι!» συμβουλεύει ο Δημήτρης και συμπληρώνει: «Καλύτερα να φορέσεις ελαφριά ρούχα που θα αφήσουν το σώμα σου να αναπνεύσει και δεν θα κρατήσουν τον ιδρώτα.»

Η Δήμητρα λέει για το τρέξιμο ότι «δεν με βοηθάει μόνο να διατηρώ, αλλά και να ανεβάζω το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης, να θέτω νέους στόχους, να τρέχω περισσότερα χιλιόμετρα. Δεν χρειάζομαι extra εξοπλισμό, μόνο το αγαπημένο μου ζευγάρι παπούτσια τρεξίματος».Η φιλοσοφία της Δήμητρας είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην τρέξει, είναι κάτι που μπορεί να γίνει παντού, οποιαδήποτε στιγμή και ώρα. «Από το διάδρομο του γυμναστηρίου σου, τη γειτονιά σου, την παραλία κοντά σου. Τρέχω για να γίνω καλύτερη, για να ξεπερνάω κάθε φορά τον εαυτό μου» λέει η ενθουσιώδης Δήμητρα!5 χρήσιμα tips*Μην ξεχνάς την προθέρμανση. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με έντονο και δυναμικό περπάτημα για 5′ ώστε να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα και να ζεσταθούν οι αρθρώσεις. *Όσο τρέχεις δεν ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας μικρές γουλιές νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.*Φρόντισε να έχεις φάει ένα ελαφρύ σνακ π.χ. μια μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών, το αργότερο μια ώρα πριν ξεκινήσεις. *Να αναπνέεις ρυθμικά όσο τρέχεις. *Εάν τρέχεις έξω, τότε επέλεξε μια ασφαλή διαδρομή ώστε να μην έχεις στο νου σου τα διερχόμενα αυτοκίνητα.Το κατάλληλο running παπούτσιΤο μόνο που χρειάζεσται για το τρέξιμο όπως λέει και ο Δημήτρης «είναι τα κατάλληλα παπούτσια και 30-60 λεπτά από το χρόνο σου. Τα σωστά running παπούτσια είναι απαραίτητα για το τρέξιμό μου. Επιλέγω το ζευγάρι εκείνο που θα υποστηρίξει σωστά το κάθε πάτημά μου, με τεχνολογία που θα επιτρέψει στα πόδια μου να αναπνέουν με ευκολία, για κάθε περιβάλλον τρεξίματος, είτε είναι ο στίβος, είτε το  γυμναστήριο, είτε ο δρόμος».Το ZPUMP Fusion 2.5 της Reebok είναι το ιδανικό παπούτσι τρεξίματος για όλους τους runners, μιας κι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για εκείνους. Είναι για τον κάθε έναν που τρέχει καθημερινά και υποστηρίζει την άσκησή του. Το ZPUMP Fusion 2.5 εφαρμόζει μοναδικά σε κάθε πόδι, παίρνοντας το σχήμα του, για μια εμπειρία τρεξίματος, διαφορετική για κάθε δρομέα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η τεχνολογία pump επιτρέπει στον αέρα να φουσκώνει ανάλογα με τον κάθε τύπο ποδιού, για την τέλεια εφαρμογή, ενώ το ελαφρύ PowerFrame εξασφαλίζει ότι το καλούπι που δημιουργείται από το θάλαμο αέρα, θα παραμένει εφαρμοσμένο κοντά στο πόδι. Το τρέξιμο απογειώνεται με την αναβαθμισμένη σόλα από Carbonated Foam, για ελαφρύ και μαλακό πάτημα που διευκολύνει την οποιαδήποτε διαδρομή.Έτοιμοι; Πάμε!Φόρεσε λοιπόν το σωστό αθλητικό παπούτσι, πάρε από το χέρι ένα φίλο, μια φίλη ή τον σύντροφό σου και βγες τρέχοντας στην πόλη, στο πλησιέστερο πάρκο ή στο πιο κοντινό σου γήπεδο. Δεν θα χάσεις! Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί, θα κάψεις θερμίδες και, το σημαντικότερο, θα νιώσεις ευεξία και θα τονώσεις τη διάθεσή σου. Ανακαλύψτε περισσότερα για το ZPUMP Fusion 2.5 στο www.reebokgreece.com.