Το κρυολόγημα και τα συμπτώματά του είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες του χειμώνα. Εύλογο είναι λοιπόν να ψάχνουμε τρόπους να απαλλαγούμε απ’ αυτά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού «χαλάνε» όχι μόνο το πρόγραμμά μας, αλλά και τη διάθεσή μας. Ευτυχώς που η φύση έχει φροντίσει ώστε ο βήχας, ο πονόλαιμος και οι ρινικές μικροενοχλήσεις να αντιμετωπίζονται με απλό και ασφαλή τρόπο.

Τα βότανα που θεραπεύουν
Ο γλυκάνισος, ο μάραθος και το θυμάρι δε χαρίζουν μόνο γεύση και άρωμα στο φαγητό, αλλά έχουν και βαθιά χαλαρωτική και αποχρεμπτική δράση, ενώ διευκολύνουν τη βλεννόλυση και περιορίζουν την καταρροή.

Το φασκόμηλο και το τίλιο μπορεί να θυμίζουν συμβουλές από… γιαγιάδες και παππούδες, είναι όμως εξαιρετικά σημαντικά βότανα για να καταπραΰνουν το λαιμό, να διευκολύνουν την αναπνοή και να περιορίσουν τις εκκρίσεις.

Το πεύκο και τα ισλανδικά βρύα, χάρη στις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες, βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ ο σαμπούκος ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και μειώνει τη διάρκεια της γρίπης.

Όλα τα παραπάνω θαυματουργά βότανα «χτυπούν» στην καρδιά των συμπτωμάτων.

Γερή άμυνα όλο το χειμώνα
Η γνωστή σε όλους μας βιταμίνη C είναι το πιο γνωστό φυσικό «φάρμακο» του χειμώνα, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, προσφέρει σωματική αντοχή αλλά και ψυχολογική τόνωση. Ο ψευδάργυρος έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα, ενώ συγχρόνως καταπολεμά τις μολύνσεις.

Η πρόπολη παράγεται από τις μέλισσες και έχει αντιικά οφέλη, αλλά βοηθά και στην παραγωγή αντισωμάτων. Ο βασιλικός πολτός είναι ίσως η πιο γνωστή υπερτροφή με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, ανοσορρυθμιστική και αντιβακτηριδιακή δράση.

Η ερώτηση που προκύπτει τώρα είναι πραγματικά εύλογη: πώς είναι δυνατόν να καταναλώνουμε όλα τα παραπάνω καθημερινά, ή ακόμα και τις μέρες που έχουμε αρρωστήσει;

Η απάντηση είναι πως δεν μπορούμε μόνο από το διαιτολόγιό μας να προσλάβουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Για την πρόληψη αλλά και την ανάρρωση, η σωστή διατροφή είναι το ίδιο απαραίτητη με την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής που μας προστατεύουν από την καθημερινή έκθεση σε εκατομμύρια μικρόβια. Αν «συμπληρώσουμε» τη διατροφή μας και με κάποιο προϊόν που προσφέρει τα πολύτιμα συστατικά στις ποσότητες που έχουμε ανάγκη, θα ενισχύσουμε την άμυνά μας με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Το Propol Care μας φροντίζει
Αναζητώντας, λοιπόν, ένα συμπλήρωμα διατροφής για ένα χειμώνα χωρίς ενοχλητικό βήχα και κουραστικό συνάχι, ανακαλύψαμε το Propol Care της Lanes, ένα φυσικό σιρόπι σε υπέροχη συσκευασία, ευχάριστη – ακόμα και για τα παιδιά – γεύση και εξαιρετικό συνδυασμό όλων των βοτάνων που καταπολεμούν το κρυολόγημα αλλά και μετάλλων, βιταμινών, βασιλικού πολτού και πρόπολης. Είναι το μοναδικό σιρόπι με πλήρως φυσική σύνθεση και αποτελεσματική δράση στοχευμένη στο κρυολόγημα, που μπορεί να προσλαμβάνεται από όλη την οικογένεια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Στη φιλική προς… την οικογένεια τιμή των 8,90 ευρώ, το Propol Care της Lanes θα γίνει ο απόλυτα «φυσικός» σύμμαχός σας για το χειμώνα. Αναζητήστε το στο φαρμακείο της γειτονιάς σας ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/new-products/propolcare.