Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι μπορεί να βελτιώσει και την εγκεφαλική λειτουργία. Και όλα αυτά σε διάστημα μόλις 4 μηνών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Northwest A&F University» στο Yangling της Κίνας, οι οποίοι έκαναν την έρευνα σε πειραματόζωα. Εικάζεται ότι πίσω από αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού κρύβεται η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (epigallocatechin-3 gallate) ή EGCG, μια πολυφαινόλη, που αποτελεί το κύριο συστατικό του. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι η EGCG μείωσε σημαντικά το λίπος στα πειραματόζωα και παράλληλα βελτίωσε τις επιδόσεις τους στα τεστ μνήμης.Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Xuebo Liu, δήλωσε: «Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την εξασθένιση της μνήμης».Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The FASEB».