Πολλές φορές επιθυμούμε να φάμε μέλι, αλλά η συμπαγής, θολή εικόνα του μας αποτρέπει. Μήπως είναι χαλασμένο; Όχι, μην ανυσυχείτε. Το μέλι δε χαλάει ποτέ. Το «ζαχάρωμα» ή κρυστάλλωμα είναι μια φυσική διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ύλες του μελιού. Για να αποφύγουμε το φαινόμενο, φυλάμε το δοχείο με το μέλι σε ένα σκιερό ντουλάπι. Αν, ωστόσο, ζαχαρώσει, βυθίζουμε το γυάλινο δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοι. Εναλλακτικά, βάζουμε το δοχείο στον φούρνο μικροκυμμάτων για όχι πάνω από 20» και στη συνέχεια ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς.

Ακολουθήστε το στο Google News