Πώς να στερηθεί κανείς τα γλυκά που λατρεύει; Ένα γλυκό είναι η αφορμή να φτιάξει η διάθεσή μας, το μικρό σπρώξιμο όταν νιώθουμε κουρασμένοι, το χέρι βοηθείας όταν δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, η επιβράβευσή μας όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Τα γλυκά όμως είναι κάτι παραπάνω συνοδεύουν όλες τις καλές στιγμές της ζωής μας, τις γιορτές, τα πάρτι, τις σημαντικές επετείους. Για να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή χωρίς τύψεις σας δίνουμε 5 ολόγλυκες συνταγές χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Cookies σοκολάτας με φιστίκια

Υλικά100 γρ. (4/5 φλιτζ.) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ20 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ14 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance 30 γρ. ασπράδι από αυγό1 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣΛίγη κανέλαΛίγος στιγμιαίος καφέςΛίγη βανίλια100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο light70 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μίξερ προσθέτετε το βούτυρο, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και το ασπράδι αυγού.

Έπειτα, ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος, βάζετε την κανέλα, τον στιγμιαίο καφέ και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Κόβετε τα 30 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance σε μικρά κομμάτια, την ενσωματώνετε στη ζύμη και, αμέσως μετά, τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Στη συνέχεια, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πλάθετε σε στρογγυλά κουλουράκια και ψήνετε για 14 λεπτά στους 170-175°C.

Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκότα, λιώνετε την υπόλοιπη Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν μαρί. Μετά, βουτάτε τη μισή πλευρά κάθε μπισκότου στη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης.Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages

Triffle με Μους Σοκολάτας και Φράουλες

Υλικά

1 κουτί Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά 150 γρ. φράουλες 11 μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτας Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας γάλα και μοιράζετε σε 11 μπολάκια.

Κρατάτε 5-6 φράουλες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιείτε. Χτυπάτε για λίγο στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τις πολτοποιημένες φράουλες, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζετε την κρέμα φράουλας στα μπολάκια και γαρνίρτετε κάθε μπολάκι με 1 μπισκότο και ½ φράουλα.Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages

Κέικ με Γιαούρτι, Αποξηραμένα Cranberries και Μαρμελάδα Φράουλα

Υλικά

1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance 100 γρ. (1/2 κεσαδάκι) γιαούρτι 2% λιπαρά 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα cranberries χωρίς ζάχαρη 100 γρ. (5 κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance 3 λεμόνια lime 1 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας 90 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 3 αυγά 90 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρoμένο 1,5% λιπαρά

Εκτέλεση

Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο έτοιμο μίγμα, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφριά. Στο τέλος, προσθέτετε τα cranberries ψιλοκομμένα.

Αδειάζετε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 24-26 εκατοστά, απλώνετε τη μισή ποσότητα Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance και καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, απλώνετε στην επιφάνεια την υπόλοιπη Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance.

Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με μια ακόμη συνταγή χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!

Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

250 γρ. φύλλο κρούστας 10 γρ. (8 1/3 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance 3 αυγά 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός από πορτοκάλι 25 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι (περίπου 1 ½ πορτοκάλι) 120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο 11 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά

Για το σιρόπι: 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό 30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance

Εκτέλεση

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το χέρι το λάδι, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε. Σπάτε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στη ζύμη και ανακατεύετε. Μόλις ενσωματωθούν, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×15 εκατοστών και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160-170°C ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Βάζετε το νερό μαζί με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε με αυτό τη ζεστή πορτοκαλόπιτα

Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages

Μπαβαρουάζ με Φράουλα και Γιαούρτι

Υλικά

1 κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα Sweet & Balance 300 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά 1 γρ. (1 κοφτή κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Βalance 180 γρ. φράουλες 70 γρ. (2 κουτ. σούπας) Σιρόπι με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance

Εκτέλεση

Διαλύετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα Sweet & Balance σε 300 γρ. (2 ½ φλιτζάνια τσαγιού) ζεστό νερό και το αφήνετε για λίγο να κρυώσει.

Προσθέτετε το γιαούρτι, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Βalance και τις φράουλες , αφού πρώτα τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε το γλύκισμα σε μακρόστενη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για να παγώσει.

Ξεφορμάρετε βυθίζοντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και γαρνίρετε με Σιρόπι με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance. Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με μια ακόμη συνταγή χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!Πηγή: http://www.sweetandbalance.gr/syntages