Αν θέλετε να οργανώσετε μια σινέ βραδιά στο σπίτι με παρέα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε για ορισμένα πράγματα.

1. Φτιάξτε το χώρο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσετε να καλέσετε τους φίλους σας και να δείτε παρέα μια ταινία, είναι να σιγουρευτείτε ότι υπάρχει ικανοποιητικός χώρος και αναπαυτικά καθίσματα για όλους. Φροντίστε να έχουν όλοι καλή θέα στην τηλεόραση. Πριν καταφτάσουν οι καλεσμένοι ελέγξτε ότι όλα λειτουργούν τέλεια π.χ. καλώδια, μπαταρίες, τηλεόραση, laptop, dvd player, υπότιτλοι, ήχος, ό, τι δηλαδή σχετίζεται με τον τρόπο που θα δείτε την ταινία, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως!

2. Διαλέξτε ταινία.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή. Δεν μπορεί να ψάχνετε για ταινία την ώρα που θα μαζεύονται οι καλεσμένοι στο σπίτι διότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Καλό είναι να έχετε κάνει από πριν μια καλή προετοιμασία. Και ιδανικά να έχετε βρει ταινία πριν έρθουν. Αν δεν είστε σίγουροι για μία ταινία μπορείτε να έχετε καταλήξει σε 3-4 τελικές επιλογές. Πρέπει πάντως το είδος της ταινίας που θα διαλέξετε να αρέσει σε όλους.

3. Ετοιμάστε τα σνακ.

Ταινία χωρίς τα παρελκόμενα δεν γίνεται. Γι’ αυτό μετρήστε πόσα άτομα θα είστε και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Επιλέξτε μπουκίτσες και σνακς που τρώγονται με το χέρι και δεν χρειάζονται πολύ προετοιμασία. Μια πολύ ωραία ιδέα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, και συνήθως ανθυγιεινά σνακ του σινεμά, είναι υγιεινά ντιπ τα οποία θα συνοδεύσουν στικ λαχανικών, αλλά και νόστιμες φρυγανιές και κράκερς Wasa.

* Για εκείνη τη βραδιά λοιπόν ετοιμάστε ένα πλατό με φρυγανιές Wasa στις οποίες πάνω θα έχετε στρώσει διάφορα τυριά, αλλαντικά και λαχανικά. Κίτρινα τυριά σε φέτες ή κρεμώδη ταιριάζουν υπέροχα με προσούτο, γαλαπούλα, σαλάμι αέρος, αλλά και καπνιστό σολομό. Μπορείτε επίσης να τις γαρνίρετε με ντοματίνια, ρόκα και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, ακόμα και με φρούτα. Οι συνδυασμοί που σας προτείνουμε θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας. Υπάρχουν 6 γεύσεις Wasa για να επιλέξουν οι καλεσμένοι σας τις γεύσεις που προτιμούν: Original, Ολικής άλεσης, Delikatess, Fibre, αλλά και οι νέες γεύσεις Gourmet Sesam & Gourmet Musli.

Ανεξάρτητα όμως από την γεύση φρυγανιών Wasa που θα επιλέξετε, οι επιλογές και οι συνδυασμοί κατανάλωσης είναι ατελείωτες ανάλογα με αυτά που σας αρέσουν.

Ιδανικοί συνδυασμοί

Κλασική αξία: Φρυγανιά Wasa με τυρί κρέμα ή κίτρινο τυρί και μία φέτα γαλοπούλα ή με σαλάμι αέρος και ντοματίνια.

Ελληνική εκδοχή: Με κάπαρη, ντομάτα και ανθότυρο.

Ιταλική γεύση: Με προσούτο και ρόκα ή με μοτσαρέλα, ντοματίνια και πέστο βασιλικού.

Gourmet πρόταση: Με cottage ή τυρί κρέμα με φρούτα πάνω σε μία wasa original που λόγω του μικρότερου πάχους της από μία κλασική φρυγανιά και της παραγωγής του από αλεύρι ολικής αλέσεως αποτελεί μια εξαιρετικά τραγανή και γευστική βάση, ιδανική για τυρί κρέμα ή cottage.

* Μια άλλη καλή ιδέα είναι να βάλετε σε ένα καλάθι διάφορα είδη από φρυγανιές Wasa και δίπλα να τοποθετήσετε 5 μπολάκια με πεντανόστιμα ντιπς που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα. Οι συνδυασμοί που σας προτείνουμε θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.

Ντιπ που θέλουν μόνο ανακάτεμα

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε τα υλικά του κάθε ντιπ σε ένα μπολ και να τα ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα


Ντιπ μουστάρδας

Υλικά για 1 φλιτζάνι τσαγιού

* 12 κουταλιές μαγιονέζα * 6 κουταλάκια μουστάρδα * 1 λεμόνι (το χυμό του) * 6 κουταλιές σος ανγκλέζ * 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό * Αλάτι * Πιπέρι

Ντιπ γιαουρτιού

Υλικά για 1 φλιτζάνι τσαγιού

* 1 φλιτζάνι γιαούρτι * 2 κουταλιές χυμό λεμονιού * 1 κουταλάκι μουστάρδα * ½ κουταλάκι αλάτι * 1 κουταλιά πάπρικα * ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Ντιπ με γιαούρτι και δυόσμο

Υλικά για 1 φλιτζάνι τσαγιού

* 1 κεσεδάκι γιαούρτι με * 1 κουταλιά μέλι * 2 φυλλαράκια δυόσμο

Ντιπ που θέλουν μόνο χτύπημα

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε τα υλικά του κάθε ντιπ στο μούλτι ή το μπλέντερ και να τα χτυπήσετε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Ντιπ με ντομάτα

Υλικά για 2 φλιτζάνια

* 3 ντομάτες τριμμένες * 1 κουταλιά ξίδι * 1 κουταλάκι ελαιόλαδο * αλάτι * πιπέρι * ρίγανη * βασιλικό

Ντιπ με αβοκάντο

Υλικά για 2 φλιτζάνια

* 1 μέτριο αβοκάντο (μόνο τη σάρκα) * 1 πιπεριά γλυκιά (Φλωρίνης) κομμένη σε μικρά κομματάκια * 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι * λίγες σταγόνες ταμπάσκο * 1 πρέζα αλάτι

Wasa, η σύγχρονη πρόταση στις φρυγανιές

Αν ενδιαφέρεστε για τη διατροφή σας και αναζητάτε προϊόντα με ποιότητα και με συστατικά φυσικής προέλευσης. Αν δεν θέλετε να στερηθείτε τη γεύση, αλλά προσέχετε και το βάρος σας. Αν φροντίζετε για την καλή φυσική και πνευματική σας κατάσταση. Τότε όλα αυτά θα τα βρείτε στις σύγχρονες φρυγανιές Wasa. Oι φρυγανιές “Σουηδικού τύπου” Wasa είναι η πρώτη επιλογή όσων ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Eίναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου και επιπλέον αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο της γραμμής μας. Πιο συγκεκριμένα:

* Μία μερίδα (30 γρ.) φρυγανιών Wasa fibre μπορεί να καλύψει το 30% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες, καθώς το αλεύρι ολικής άλεσης, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των wasa fibre, περιέχει ολόκληρο το πίτουρο σιταριού το οποίο προσθέτει περισσότερη γεύση με όλα τα οφέλη της ολικής άλεσης.

* Αλλά και η Wasa delikatess, η λεπτή τραγανή φρυγανιά από σίκαλη ολικής αλέσεως 100%. Ψήνεται χωρίς καθόλου μαγιά, γι’ αυτό και διατηρεί τραγανή υφή. Και προσφέρει 22% Φυτικές ίνες.

* Οι φρυγανιές Wasa βοηθάνε στην απώλεια βάρους, μιας και οι φυτικές ίνες μας χορταίνουν και έτσι καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού.