Η αποστασιοποίηση και η αδιαφορία είναι ένα πιο σύνηθες χαρακτηριστικό των ανδρών (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο) και οι γυναίκες μονίμως αναρωτιούνται γιατί οι πρώτοι φέρονται έτσι και αν είναι δικό τους το φταίξιμο. Προτού πανικοβληθείς και αρχίσεις να επιρρίπτεις ευθύνες, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές που έχουν να κάνουν τόσο με τη σχέση σου με το σύντροφό σου, αλλά κυρίως και με τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου.

  1. Να σέβεσαι τις διαφορές. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι που λειτουργούν αλλιώς και πως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι σωστός και κάποιος λάθος.
  2. Μην το παίρνεις προσωπικά. Αν επέλεξες να είσαι με έναν άνθρωπο αρκετά εσωστρεφή που δεν θέλει να μοιραστεί τα πάντα για τη δουλειά του ή για το πόσο πολύ πονάει το στομάχι του όταν έχει κρύωμα, δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Σεβάσου το χώρο του και αυτό θα τον φέρει πιο κοντά σου.
  3. Μην τον κυνηγάς. Αν κυνηγάς και πρήζεις έναν άνθρωπο που κλείνεται στον εαυτό του, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον ‘κλείσεις’ κι άλλο. Δες το ως νόμο της φυσικής.
  4. Χαμήλωσε την ένταση. Αυτό ισχύει σε όλα. Δεν θα σε βοηθήσει να του φωνάζεις, να είσαι μόνιμα εκνευρισμένη, να του λες τι να κάνει, να του προσφέρεις βοήθεια και συμβουλές όταν δεν στο ζητάει και γενικά να είσαι πολύ έντονη. Δεν λέμε να αλλάξεις αυτό που είσαι, απλώς καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα παραπάνω φέρνουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα.
  5. Αντί να τον κριτικάρεις, κάνε μία πρόταση. Αν δεν βγαίνετε πλέον μαζί, μην τον επικρίνεις γι αυτό. Μπορείς απλά να του προτείνεις να πάτε σινεμά, για ποτό ή για κάποια δραστηριότητα που ξέρεις ότι θα του αρέσει.
  6. Κάνε focus στον εαυτό σου. Αντί να παθαίνεις εμμονή με τη συμπεριφορά του άλλου και να φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου, ασχολήσου με τα χόμπι, τη δουλειά και γενικά με όλα όσα σε αφορούν. Αυτό σου δίνει τη δύναμη της ανεξαρτησίας και σε κάνει να μην παραλογίζεσαι σε ό,τι αφορά το σύντροφό σου.
  7. Ζέστανέ του την καρδιά. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να αγαπιούνται και να ακούνε κανέναν καλό λόγο πού και πού. Αν πάλι νιώθεις εκνευρισμένη, ζέστανε τη δική σου καρδιά βγαίνοντας έξω με έναν αγαπημένο φίλο.
  8. Μην περιμένεις από τον άλλο να αλλάξει. Αν σε ενοχλεί τόσο η συμπεριφορά του, άλλαξε εσύ και ανακάλυψε νέα δεδομένα στη ζωή σου, είτε αυτό σημαίνει ότι θα χωρίσεις είτε ότι θα αποδεχθείς τον άλλο έτσι ακριβώς όπως τον γνώρισες.
Ακολουθήστε το στο Google News