Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς πρέπει να φέρεσαι σε ένα ραντεβού, εντούτοις, εάν θέλεις να έχεις και δεύτερη ευκαιρία με τον άνθρωπο απέναντί σου, καλό είναι να ακολουθήσεις τα πιο κλασικά tips και να αποφύγεις τα μεγαλύτερα λάθη.

Τα «πρέπει»

  1. Πες τη γνώμη σου. Αν σου προτείνει να πάτε για κοκτέιλ αλλά εσύ δεν πίνεις ή αν λατρεύει το σούσι αλλά εσύ «ανακατεύεσαι» και μόνο στη σκέψη, καλό είναι να τον ενημερώσεις. Αν το πεις εκ των υστέρων, θα είναι απλά αμήχανο και αν δεν το πεις καθόλου, δεν πρόκειται να έχεις μία ευχάριστη βραδιά.
  2. Να είσαι συνεπής. Το να στήσεις λίγο τον άλλον στο πρώτο ραντεβού δεν είναι γοητευτικό, είναι απλά αγενές. Δημιούργησε μία πρώτη καλή εντύπωση και υιοθέτησε τη συνέπεια γενικά στη ζωή σου.
  3. Άφησε το κινητό στην τσάντα σου. Όσο εξαρτημένη και αν είσαι από τα social media, αυτή είναι μία περίσταση όπου απαγορεύεται να τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου ή να ποστάρεις πράγματα σχετικά με το ραντεβού. Γνώρισε τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις βγει και προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του.
  4. Κάνε ερωτήσεις. Με τις ερωτήσεις, δεν εννοούμε να τον περάσεις από συνέντευξη για δουλειά ούτε να του κάνεις ανάκριση τρίτου βαθμού. Κάνε focus σε γενικά θέματα όπως είναι η δουλειά, οι σπουδές, τα χόμπι και αν νιώσεις άνετα, προχωράς σε πιο προσωπικά ζητήματα και πιστεύω.

5. Κάνε κίνηση να πληρώσεις. Στο πρώτο ραντεβού είθισται να πληρώνει ο άντρας αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο ούτε είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Καλό είναι να πληρώσετε μισά μισά ακόμα κι αν εκείνος επιμείνει. Από εσένα εξαρτάται.
6. Κράτα θετική στάση. Ίσως είχες μία πολύ δύσκολη μέρα και όλα σου πήγαν στραβά. Ο άλλος όμως δεν σου φταίει σε κάτι, οπότε καλό είναι να είσαι όσο πιο χαλαρή και ευχάριστη γίνεται ώστε να νιώσει κι εκείνος ότι περνάς καλά και ότι δεν σπαταλάτε το χρόνο σας.

Τα «μη»

  1. Μη βάλεις ρούχα που δεν σου επιτρέπουν να φας, να καθίσεις ή να κινηθείς άνετα. Είναι πολύ απλό. Μπορεί να θέλεις να δείχνεις σέξι με το κοντό στενό φόρεμα, αλλά θα σε κάνει να νιώθεις άνετα; Το πρώτο ραντεβού είναι κάπως στρεσογόνο από μόνο του. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να προσθέσεις κι άλλο στρες;
  2. Μην πάθεις εμμονή με το πώς δείχνεις. Αν είναι να τρέχεις στην τουαλέτα κάθε ένα τέταρτο για να τσεκάρεις το κραγιόν ή τα μαλλιά σου, τότε κλέβεις πολύτιμο χρόνο από τη γνωριμία σου μαζί του. Ασχολήσου με αυτό πριν το ραντεβού και όχι κατά τη διάρκεια.

3. Μην πιεις πολύ. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν θέλει να μπερδεύει τα λόγια του ή να τον κουβαλούν σπίτι μετά από πρώτο ραντεβού. Καλό είναι να γνωρίζεις τα όριά σου.
4. Μην του κάνεις stalking μετά το ραντεβού. Είναι πολύ οκ να του στείλεις ένα μήνυμα την επόμενη μέρα αλλά όχι να τον παρακολουθείς στα social media, να του κάνεις παντού like ή να τον τρελάνεις στα τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: