Ξεχνιούνται οι εποχές που τα είχε η Demi Moore με τον Ashton Kutcher ή η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με όλους τους συζύγους της και όλοι τις θεωρούσαν τεκνατζούδες; Διότι ναι, ο άντρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα γιατί την προστατεύει και η ηλικιακή διαφορά δεν φαίνεται και τόσο άσχημη. Το αντίστροφο όμως είναι πολύ εντάξει και φαίνεται πολύ πιο φυσιολογικό. Ευτυχώς αυτές οι μέρες τελείωσαν και τα στερεότυπα έχουν αρχίσει να αποσύρονται στο λαγούμι τους σιγά σιγά. Μία γυναίκα μπορεί να κάνει σχέση με μικρότερό της χωρίς να λιθοβολείται κι ας μην αρέσει τόσο το αποτέλεσμα αισθητικά. Εδώ κοτζάμ πρόεδρος της Γαλλίας το έκανε, εμείς θα φοβηθούμε μην και πει κάτι ο περιπτεράς της γειτονιάς;

Οι φιλενάδες σου δεν επικροτούν αυτήν την απόφαση γιατί είσαι σε ηλικία γάμου και πρέπει να βρεις ένα στιβαρό άνδρα να σε γονιμοποιήσει και να σε εξασφαλίσει οικονομικά. Μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις φίλες λέω εγώ; Η ηλικία γάμου δεν είναι ηλικία γάμου αν δεν επιθυμείς να παντρευτείς. Αλλά και έτσι να είναι, καθένας κάνει τη ζωή του και επιλέγει αυτό(ν) που του ταιριάζει την εκάστοτε στιγμή. Οι ηλικίες και οι δεκαετίες έχουν αλλάξει τόσο πολύ ως προς το lifestyle, που τείνουν να ταυτιστούν και να μην απέχουν και πολύ η μία από την άλλη. Αν, για παράδειγμα, είσαι μία ανύπαντρη τριανταπεντάρα, ίσως να μην διαφέρεις και τόσο από έναν εικοσιπεντάρη που δουλεύει και ζει τη ζωή του.

Δεν θέλω να σου μιλήσω για τα οφέλη που κρύβονται σε μία σχέση με νεότερο, γιατί είναι σαν να καταδεικνύω τη διαφορά ηλικίας στην οποία δεν πρέπει να στέκεσαι ούτως ή άλλως. Τα οφέλη του να βγαίνεις με κάποιο νεότερο είναι τα ίδια με εκείνα του να βγαίνεις με κάποιο συνομήλικο. Φλερτάρεις, μιλάς, κάνεις έρωτα και ζεις τη ζωή. Το πώς θα φερθεί ο άλλος, έχει να κάνει καθαρά με την προσωπικότητα. Πόσες φορές δεν γνώρισες έναν άντρα μεγαλύτερο από εσένα που συμπεριφέρεται σαν τετράχρονο αγόρι; Αλλά μήπως κι εσύ δεν γίνεσαι ένα μικρό κοριτσάκι όταν πεινάς, όταν στενοχωριέσαι και όταν κρατάς μουτράκια; Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για ηλικιακό gap, ειδικά σε μία εποχή σαν τη σημερινή όπου όλα μεταβάλλονται και δεν υπάρχουν σταθερές.

Αν είναι εμπόδιο η ηλικία στη σχέση σου, είναι επειδή εσύ σκέφτεσαι έτσι. Αν του υπενθυμίζεις μονίμως τα χρόνια σου, αν τον πατρονάρεις και γελάς με τα αστεία του επειδή τα βρίσκεις πολύ ‘μοντέρνα’ και αν εύχεσαι να ήσουν με ένα μεγαλύτερο άντρα, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα όμως, δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει η γνώμη τρίτων ή να σε επηρεάζει στο ποιόν και πώς θα επιλέξεις.

Αποφάσισα τελικά να μιλήσω για τα οφέλη του να έχεις σχέση με ένα νεότερο άντρα, όχι τόσο επειδή παίζει σπουδαίο ρόλο, αλλά επειδή είναι καλό να βλέπεις ένα θέμα σφαιρικά. Αν υποθέσουμε ότι είσαι μία αρκετά εσωστρεφής γυναίκα, που κλείνεται εύκολα στον εαυτό της και περιμένει κάποιον να την ‘ξεκουνήσει’ για να βγει, μπορεί να είναι σοφό να επιλέξεις ένα αγόρι που είναι σε φάση συχνής διασκέδασης και δεν το πολυαναλύει. Κακά τα ψέματα, ακόμα δεν έχει μπει σε αυτήν την πολύ ‘υπεύθυνη’ φάση ζωής που όλα του φαίνονται βουνό και αγωνιά όλη μέρα για τους λογαριασμούς και τα δάνεια. Το αρνητικό είναι ότι σίγουρα θα μένει με τους γονείς του, αλλά σκέψου πόσοι σαραντάρηδες το κάνουν θέλοντας και μη.