Βάσει λογικής, βγάζει νόημα: τρώτε λιγότερες θερμίδες και χάνετε βάρος, σωστά; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμα και αν τρώτε μικρότερη ποσότητα φαγητού, μπορεί να παχύνετε αν δεν τρέφεστε έξυπνα.

Πώς λειτουργεί το σώμα σας όταν δεν τρώτε αρκετά;

Όταν στερείτε από το σώμα σας αρκετή ενέργεια, με τη μορφή θερμίδων, το οδηγείτε σε κάτι που ονομάζεται «κατάσταση πείνας», κάτι που δεν είναι καλό. Όταν οι άνθρωποι έπρεπε να ψάχνουν και να κυνηγούν για φαγητό, προκειμένου να επιβιώσουν, το σώμα τους χρειαζόταν έναν τρόπο να τους κρατήσει ζωντανούς εάν η τροφή δεν μπορούσε τελικά να βρεθεί.

Σε «κατάσταση πείνας», ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται σημαντικά. Επειδή το σώμα σας δεν παίρνει αρκετή ενέργεια, πρέπει να μειώσει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει για να αντισταθμίσει. Όταν ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, επιβραδύνεται και η απώλεια βάρους. Επομένως, και δεν τρώτε αρκετές θερμίδες και παίρνετε βάρος.

Έτσι, το κλειδί για να χάσετε βάρος είναι το να εστιάσετε στην κατανάλωση θρεπτικών τροφών αντί να μετράτε συνεχώς τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

Είναι σημαντικό να βρείτε τη δική σας ισορροπία ανάμεσα στη σωστή ποσότητα θερμίδων και τα σωστά τρόφιμα. Όταν ένας γιατρός ή διαιτολόγος σάς συμβουλεύει να έχετε ισορροπημένη διατροφή, το εννοεί. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ανθυγιεινού φαγητού δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Καλύτερα να τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες υγιεινών τροφών.